Siirry sisältöön

Mitat ja asemointi

Pään koko ja sijainti kuvassa mitataan päälaesta leuankärkeen. Hiuksia ja partaa ei lasketa mukaan pään kokoon, ja tarvittaessa päälaen ja leuankärjen paikka arvioidaan. Pikseleinä (lyhenne px) annetut mitat koskevat vain valokuvapalvelimen kautta toimitettavia kuvia, ja millimetreinä annetut koskevat vain paperikuvia. Muilta osin asemointivaatimukset ovat molemmille samat. Vaatimukset ovat myös kaikenikäisille samat.

  • Päälaen ja leuankärjen välin on oltava kuvassa 445–500 px (32–36 mm).
  • Päälaen yläpuolella on oltava vähintään 56 px (4 mm) ja enintään 84 px (6 mm). Leuankärjen alla on oltava vähintään 96 px (7 mm) ja enintään 124 px (9 mm). Pään on oltava keskellä kuvaa siten, että kasvojen keskilinja poikkeaa kuvan keskilinjasta enintään 21 px (1,5 mm).
  • Pään leveydelle kuvassa ei ole annettu erikseen mittoja. Jos pään korkeus on vaatimusten mukainen, leveyteen ei tarvitse kiinnittää huomiota.
  • Hiusten ja parran ei tarvitse näkyä kuvassa kokonaan, joskin se on suositeltavaa. Olennaista on, että pään koko kuvassa ilman hiuksia ja partaa, päälaesta leuankärkeen mitattuna noudattaa annettuja mittoja.

Tämä kuva havainnollistaa mittavaatimuksia ja oikeaa asemointia.
Tämä on esimerkki oikean kokoisesta ja oikein asemoidusta kuvasta.
10. Oikein
Tämä on esimerkki kuvasta, jossa pää on liian ylhäällä.
11. Väärin
Pää liian ylhäällä
Tämä on esimerkki kuvasta, jossa pää on liian laidassa.
12. Väärin
Pää liian laidassa
Tämä on esimerkki kuvasta, jossa pää näkyy liian isona.
13. Väärin
Pää kuvassa liian iso
Tämä on esimerkki kuvasta, jossa pää näkyy liian pienenä.
14. Väärin
Pää kuvassa liian pieni